Froome: Meget kan gå galt på enkeltstarten
Sky-hjælperen Christopher Froome vil ikke tage forskud på glæder og sorger, før Touren kører ind i Paris.

Lørdagens enkeltstart er absolut sidste chance for at vende op og ned på noget i toppen af den samlede stilling i Tour de France.

Selvom det ligner en stensikker samlet sejr til Bradley Wiggins og en andenplads til hans hjælper Christopher Froome, så nægter Sky-løjtnanten at tage noget for givet.

- Det bliver bestemt ingen søndagstur. Der er mange ting, vi skal være opmærksomme på - ting der kan gå galt for os på enkeltstarten. Men søndag kan vi måske snakke om en egentlig søndagstur, siger Froome.

Englænderen med de kenyanske rødder har mange gange måttet svare på, om han har følt chancer for at vinde Tour de France.

Han fortalte i sidste uge til den franske avis L'Equipe, at havde han ikke kørt på hold med Wiggins, så kunne han have vundet løbet.

Det er ikke længere muligt, og det spil er ikke aktuelt lørdag, mener han:

- Det handler ikke om mig og Bradley. Det er ikke et løb mellem mig ham. Løbet er mere for den samlede stilling, og hvis Bradley kan vinde, er det perfekt for os, og hvis jeg vinder, er det også.

- Vi kan nyde det hele i Paris. Nu er vi der næsten, men vi skal lige dertil først. Vi ved, hvor meget vi har kæmpet og trænet for at opnå det, så det er retfærdigt.

- Jeg har fået meget ud af Touren, og som hold har vi opnået rigtig meget, siger Christopher Froome.

/ritzau/