Froome jagter Dauphiné-rekord uden sejre i rygsækken
Chris Froome har for vane at vinde Tour de France, når han kort forinden også har vundet Criterium du Dauphiné. Arkivfoto. Foto: Fabrice Coffrini/AFP
Chris Froome kan vinde Criterium du Dauphiné for fjerde gang, men endnu har han ingen sejre i 2017.

Søndag skydes årets udgave af etapeløbet Criterium du Dauphiné i gang, og vanen tro er flere af de største Tour de France-navne med i feltet, der bruges som opvarmning til netop Touren.

Tre ud af de seneste fire år er sejren gået til Chris Froome (Sky), og han må igen være at regne som den største favorit. Men Froomes form er en noget ubekendt størrelse, og han er uden sejre hidtil i 2017.

Det får dog ikke det britiske watt-monster til at ryste i sadlen.

- Jeg er tilfreds med, hvor jeg er med min form lige nu. Alt ser godt ud, og jeg ser frem til at omsætte al træningen til praksis, siger Froome ifølge AFP.

I 2013, 2015 og 2016 endte Froome øverst på podiet i det ugelange etapeløb, og i alle tre tilfælde fortsatte han formkurven og tog sejren i Tour de France efterfølgende.

Det er utvivlsomt planen for den britiske Sky-kaptajn igen, men han forudser endnu større konkurrence om sejren i årets Criterium du Dauphiné end de tidligere år.

- Jeg synes, at startlisten til Dauphiné er særdeles imponerende i år i forhold til klassementfolk og andre Tour-rivaler. Så det bliver en stor test og en svær udfordring, siger Froome.

Startlisten tæller blandt andre Richie Porte (BMC), Alberto Contador (Trek), Romain Bardet (AG2R) og Esteban Chaves (Orica-Scott).

Løbet indledes søndag med en hidsig start, hvor etapen omkring Saint Etienne indeholder otte kategoriserede stigninger fordelt over 170 kilometer.

/ritzau/