Froome føler sig bedre klædt på til Tour-forsvar

Chris Froomes første Tour-forsvar i 2014 fejlede. Erfaringen fra den gang skal hjælpe med forsvaret i 2016.
Chris Froome omringet af sin stab og pressefolk under et tidligere Tour de France. Nu har han vænnet sig til omgivelsernes pres. (arkivfoto)
Chris Froome omringet af sin stab og pressefolk under et tidligere Tour de France. Nu har han vænnet sig til omgivelsernes pres. (arkivfoto) Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free

Cykelsæsonen er skudt i gang, og de store stjerner er så småt gået i gang med at køre sig i form til de store løb senere i kalenderen.

Hos Team Sky er sæsonens helt store mål endnu en gang at køre Chris Froome frem til sejr i Tour de France, hvilket i så fald vil være hans første succesfulde forsvar af den gule trøje.

I 2014 kom briten til Touren som forsvarende mester, men styrt sendte ham ud af løbet.

Efter sejren i 2015 kommer Froome igen til Frankrig som forsvarende Tour-vinder, og med erfaringen fra optakten til 2014-udgaven i rygsækken føler Sky-kaptajnen, at han står endnu stærkere.

- Der var meget pres på mig efter sejren i 2013. Jeg tror ikke, at man rigtig kan forstå det, førend man har været igennem det og har været igennem optakten til den næste Tour, siger Froome til Cyclingnews.

- Hvis du sammenligner, hvor jeg er lige nu, i forhold til hvor jeg var på samme tid i 2014 efter Tour-sejren året før, så føler jeg mig mere selvsikker, og jeg har det mere komfortabelt med den position, jeg er i, lyder det fra den britiske Tour-vinder.

- Jeg føler ikke, at hele verden tynger mine skuldre, som jeg gjorde den gang (i 2014).

Chris Froome og resten af Sky-holdet er for nylig vendt hjem fra en træningslejr på Mallorca, hvor formen blev finpudset frem mod de første løb i sæsonen i løbet af vinteren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.