Fritzls børn giver gaver væk

Verden
Josef Fritzl holdt sin datter indespærret i 24 år og gjorde hende gravid adskillige gange. (Foto: Østrigsk Politi)
De voksede op i en mørk kælder hos deres monster af en far. Alligevel har Josef Fritzls børn nu overskud til at takke de politimænd, der passede på dem, efter de slap fri

Kælderbørnene fra Østrig har nu overskud til at give gaver væk til deres redningsmænd.

Josef Fritzls børn, hvoraf tre voksede op i en kælder uden kontakt til omverdenen, mødte sidste uge op på den lokale politistation. Her afleverede datteren Elisabeth og hendes seks børn gaver til betjentene.

Ifølge politiet dukkede kælderbørnene 'pludseligt' op.

- Det var en rigtigt fin gestus af dem. Vi blev rørt, siger politistationens leder, Karl Gschoepf , til avisen Kurier onsdag.

Politiet beskyttede børnene mod horder af paparazzi-fotografer, journalister og nysgerrige østrigere, efter børnene blev fjernet fra deres fangenskab og indlagt på et psykiatrisk hospital.

Gaverne bestod af en kage, en gavekurv med blandt andet seks flasker vin og en plakat med en håndskreven besked på. Skriften er tilsyneladende skrevet af et af børnene og siger blandt andet:

- I den første, sværeste periode gav I os megen styrke og sikkerhed. Vi vil altid huske jer med glæde og håber, at vores kontakt ikke vil ophøre.

Josef Fritzl er varetægtsfængslet og ventes at blive formelt anklaget i slutningen af september.

faktaboks

Josef Fritzl holdt i 24 år sin datter Elisabeth fanget i sin kælder i byen Amstetten i Østrig. Til myndighederne sagde han, at hun var løbet hjemmefra.

I kælderen voldtog han hende, og hun fødte syv børn. Tre fik lov at komme op i familien Fritzs rigtige hus, mens andre tre voksede op i kælderen. Et barn døde.

Børnene slap fri, da et af dem måtte på hospitalet, og politiet fik mistanke om, at noget var galt.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet