Fri mig for klappepølser
Nyhedsavisens sportsjournalist, Morten Olsen, hader håndboldhallernes klappepølser. Læs her hvorfor...

KOMMENTAR:
Håndboldslutrunder er efterhånden blevet en moderne juleklassiker på linje med »Last Christmas« og »Det? jul, det? cool«.

Faktisk er der i mine øjne lige så meget jul over lyden af Per Skaarups begejstrede analyse af seneste scoring, som der er over duften af gran. Til gengæld er der en ting, der irriterer mig mere end flæskesteg uden sprød svær.

Klappepølser. Du får den lige igen. Klap-pe-pøl-ser. Det lyder åndssvagt, ikke? Og det er det sandt for dyden også. Det er oversize kondomer med firmanavne på, som begejstrede håndboldfans sidder og tæsker imod hinanden, så det larmer mere end 14 snapsestive stoddere til julefrokost i en lille lejlighed på Vesterbro.

Lalleglade tosser
Er det en behagelig lyd? Nej! Ser det smart ud? Nej! Er det firmanavne, der vækker genkendelse andre steder end i Jylland, der pryder klappepølser? Nej! Klappepølser er kun gode til en ting, og det er, at drive alle andre end den lalleglade tosse, der tæsker pølserne sammen, til vanvid.

En canadisk undersøgelse har lige vist, at det er yderst skadeligt for folks hørelse at befinde sig i indendørs idrætsarenaer. Mit ydmyge bud er, at det ikke bliver bedre af, at man sidder og tæsker reklamesøjler for Spar-købmanden imod hinanden.

Ø-pølser
Faktisk har jeg temmelig svært ved at se, hvad klappepølser gør godt for. Jeg mener, hvis vi for alvor skal have andre end danskere til at gå op i håndbold, så vi kan være dobbelt så stolte, når vi vinder, så kunne vi måske prøve at sælge sporten lidt bedre. Så hjælper det ikke, at vi sidder med vores mærkelige gummidimser, hvor der står Ø-pølser ned ad siden, så folk fra andre lande tænker:

»Nåh, der har vi danskerne igen med deres mærkelige alfabet, deres mærkelige sport og deres grotesk perfide legetøj,« hvorefter de klikker videre til afsnit 2014 af Panter Tanter, hver gang de zapper forbi en håndboldkamp.

Så kære danske håndboldfans. Giv den nu gas i Sverige, og lad de andre landes tilskuere vide, hvem der bestemmer (navnligt de norske, og stjæl gerne deres ko-bjælder, hvis I kan komme til det).

Stem truthornene, sejl op ad åen, hop, spring, syng og dans, men lad for guds skyld klappepølserne blive hjemme.