Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune kører forrest: Elbiler til turister
Ny ladeinfrastruktur gør det nu muligt at være miljøvenlig turist i Frederikshavn Kommune. Torsdag indvies ladestandere på Frederikshavn Havn og Grenen i Skagen, samt en delebilsordning med elbiler - rettet mod turister, der kommer ind via Stena Lines færger
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Fra torsdag d. 1 juni er nye faciliteter for opladning af elbiler klar til brug i Frederikshavn Kommune, og to elbiler er klar til udlejning på Frederikshavn Havn. De er til turister, som kan leje dem en dag ad gangen og bruge dem til at komme rundt og se alle seværdighederne, fra Sæby over Frederikshavn til Skagen. Alle borgerne i kommunen er selvfølgelig også velkomne til bruge delebilerne.

Initiativtager er Energibyen, der arbejder med klimavenlige løsninger og nedbringelse af Co2 udslip i Frederikshavn Kommune.

"Det er en stor drøm at kunne tilbyde vores turister en energivenlig transportmulighed, der både er let tilgængelig og miljøvenlig. De nye ladestandere på Frederikshavn Havn og på Grenen er et led i videreudviklingen af infrastruktur for grøn transport i kommunen. Turisterne får altså en ny og miljøvenlig transportmulighed, og vi når et skridt nærmere vores mål som Klimakommune," siger Bahram Dehghan, Chefkonsulent, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Det nye tiltag med delebilerne er en forsøgsordning i juni, juli og august 2017 og er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Stena Line, Turisthus Nord, delebilsordningen TADAA! og Energibyen.

Service til turister

I forbindelse med projektet er der opsat ladestandere til elbiler på Grenen i Skagen og på Frederikshavn Havn. Det giver turister med miljøvenligt mindset mulighed for at komme længere omkring i Frederikshavn Kommune og øger miljøvenlig mobilitet i området.

At projektet er lykkedes skyldes i særdeleshed positiv indstilling fra projektparterne herunder Frederikshavn Havn, som kontinuerligt arbejder på at fremstå som en af Danmarks mest bæredygtige havne. Også Turisthus Nord glæder sig til at kunne give miljøinteresserede turister et nyt tilbud:

"De nye elbiler og ladestandere er en fantastisk service til vores gæster, og det giver en positiv PR effekt i forhold til at mange i dag ønsker at rejse miljøvenligt. Vi er glade for at Stena Line også er del af dette samarbejde, for det giver en stor fleksibilitet for vores svenske og norske endagsgæster, der rejser uden bil", siger René Zeeberg, Direktør, Turisthus Nord.

Delebilsordningen TADAA!, som også er partner i projektet, ser frem til at prøve et nyt segment inden for turisme i Frederikshavn Kommune.

"Vi tror på, at færre af os på sigt kommer til at eje vores egen bil, men i stedet være lejlighedsvise brugere af lige præcis den transportform, der passer os lige nu og til det konkrete behov. Der spiller delebiler på el en rolle som mange andre - og vi glæder os til at kunne tilbyde turister at se alle de vidunderlige steder i Frederikshavn Kommune i en miljøvenlig elbil," siger Signe Hollensen, marketing- og eventmanager i TADAA!

Hvor og hvornår

Pressen og andre interesserede indbydes til den officielle åbning af ladestanderne på Frederikshavn Havn og på Grenen.

Torsdag 1. juni 2017 kl. 11 på Frederikshavn Havn under "Valutagangen". Her vil adm. direktør for Frederikshavn Havn Mikkel Seedorff Sørensen indvie ladestanderne.

Kl. 13 samme dag vil Direktør for Turisthus Nord, René Zeeberg, indvie ladestanderen på parkeringspladsen på Grenen.

Fakta

Bilerne er elbiler af mærket Renault Zoe.

Det koster DKK 495,- for at leje bilen en dag (op til 24 timer) - inklusiv gratis opladning og fri kilometer.

Brugerne opretter sig på tadaacar.dk og booker bilen via TADAA!-appen.

Se mere på http://tadaacar.dk/frederikshavn

Kontakt

Oplysninger om projektet som helhed kan hentes hos:

Bahram Dehghan, Chefkonsulent, Energibyen, Frederikshavn Kommune, 9845 6332

Oplysninger om delebilordning kan hentes hos:

Signe Hollensen, marketing- og eventmanager TADAA!, 41 77 12 82 eller siho@tadaacar.dk.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.