Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune: De der kan selv, skal selv
Knivholt Hovedgård i Frederikshavn danner til hverdag rammen om en lang række aktiviteter, som gør gården til en levende kulturinstitution i konstant udvikling. Mandag er innovationsminister, Sophie Løhde, i Frederikshavn Kommune for at samle inspiration til arbejdet med en sammenhængsreform
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Daglig drift, landbrug, gårdbutik og publikumsarrangementer gør Knivholt Hovedgård til en topmoderne mangfoldigheds-skaber i Frederikshavn Kommune. Selvom Knivholts historie kan dateres helt tilbage til 1300-tallet, så skaber rammerne i dag eftertragtet sammenhængskraft, hvor borgere hjælper borgere. Knivholt er lige så meget arbejdsplads for udviklingshæmmede og socialøkonomiske virksomheder, som den er udslusning for Kriminalforsorgen, hjemsted for fleksjob, foreninger og arrangementer med tusindvis af besøgende. Mandag eftermiddag er det minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, der er på besøg for at høre nærmere om Frederikshavn Kommunes nye måder at udføre offentlige service på. Måder, der er til gavn for både borgere og kommune.

"I Frederikshavn Kommune har vi mottoet, De der kan selv, skal selv. Knivholt kan lidt af det hele. Og når vi taler om at inddrage borgerne mest muligt - i en arbejdsfordeling med kommunen, så er Knivholt et enestående eksempel på, hvordan vi gevinst ud af, at forskellige kommunale sektorer arbejder sammen. Vi vil gerne have borgerne til at gøre noget, som de selv gerne vil - og som kommunen har brug for, der bliver gjort. Fordi det er bedst for det enkelte menneske at være så uafhængig af det offentlige som muligt. Men også fordi, at Frederikshavn Kommune er i en situation, hvor vi ikke har økonomisk råderum til at ansætte yderligere personaleressourcer. Sammenhængskraften i udviklingsprojektet Knivholt skaber resultater, som vi meget gerne vil vise frem," siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune købte Knivholt i 1988. Siden 1995 er gården drevet som selvejende institution med en bestyrelse, og Olav Madsen som driftsleder. Knivholt Hovedgård har også virksomhedsservice, naturcenter, udlejning, arbejdende værksteder og mange årlige kulturelle arrangementer, der tiltrækker gæster fra hele Nordjylland. Innovationsminister Sophie Løhde bliver - ud over Knivholt - også præsenteret for Frederikshavn Kommunes erfaringer med frivilligt arbejde, hvor ildsjæle hver dag bidrager med tid og ressourcer for at skabe livskvalitet for andre af kommunens borgere.

"I dag er det desværre sådan, at for mange borgere oplever et usammenhængende forløb i mødet med den offentlige sektor. Det skal vi lave om på, og derfor besøger jeg alle kommuner og regioner for at få konkrete bidrag til, hvordan vi får bundet den offentlige sektor bedre sammen og dermed kan levere bedre velfærd for pengene. Regeringen ønsker en åben og inddragende reformproces, og derfor tager jeg rundt i hele Danmark for at gå i dialog og samle inspiration til, hvordan vi bedst kan forny den offentlige sektor, så den bliver bedre og mere sammenhængende", siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Mødet finder sted mandag den 29. maj 2017 kl. 12.45

Hovedbygningen, Knivholt Hovedgård, Hjørringvej 180A, 9900 Frederikshavn

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Anders Brandtoft, presserådgiver for innovationsminister Sophie Løhde, +45 2526 2754

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.