Frederikshavn Kommune Frederikshavn Havn skaber hvert femte job i kommunen
Ny analyse sætter for første gang tal på den effekt Frederikshavn Havn har på beskæftigelsen i hele Frederikshavn kommune. Tallene viser, at over fem tusind job i området er skabt af havnens aktiviteter
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Det er til at få øje på, at det går godt på Frederikshavn Havn. Første etape af en havneudvidelse er snart klar til at blive taget i brug, og molerne skyder over en halv kilometer ud i Kattegat. Næste udbygning er allerede besluttet. Samlet kommer investeringen til at runde en milliard, og ifølge en oplandsanalyse fra Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning, er pengene godt givet ud. Frederikshavn Havn påvirker den lokale og regionale værditilførsel med 3.339 millioner kroner årligt. Det svarer til 22 procent af den samlede værditilvækst i hele Frederikshavn Kommune.

"Vi har altid i Frederikshavn Kommune været klar over, at havnen har afgørende betydning for både beskæftigelsen og følgeerhvervene. Nu ser vi sort på hvidt, at den økonomiske rækkevidde er langt ud over kommunegrænsen, og det er især tilfredsstillende, fordi det også viser, at vi gør det rette, når vi udvider Frederikshavn Havn endnu en gang. Endda inden den første etape er færdig. Havnen og de maritime virksomheder er det Frederikshavn er bygget af, og præcis der, hvor vi er unikke og kan finde nye vækstmuligheder.Til gavn for hele Nordjylland," siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Mere potentiale

Analysen, der er baseret på tal fra 2016 viser, at Frederikshavn Havn direkte eller indirekte skaber 5596 ud af 27.600 job i Frederikshavn kommune. Dermed er havnen grundlag for 540 mio. kroner - eller 6,6 procent af det samlede skatteprovenu i kommunen. Sammenligner man med andre store danske havne, så viser analysen at Frederikshavn Havn skaber lige så mange job som fx Lindø Havn:

"Vi er virkelig godt tilfredse med de resultater som fremgår. Frederikshavn Havn kan bruge de nye tal i det udviklingsarbejde, vi har sat i gang, og som vi allerede ser resultater af. Det bringer flere arbejdspladser til byen og til lokalområdet, og det er vi stolte af. Vi er jo meget interesserede i at alle frederikshavnere skal opfatte havnen som deres, og vi tror, at tallene giver større forståelse for, hvorfor det betaler sig at investere i havneudvidelser. Vi glæder os over, at havnens mange virksomheder har de efterspurgte faciliteter til at skabe mere vækst, og vi ser frem til at forløse det potentiale som endnu en havneudvidelse lægger op til," siger Bo Uggerhøj, bestyrelsesformand, Frederikshavn Havn.

Frederikshavn Havn har, som trafikalt knudepunkt for hele Norden og som del af det europæiske motorvejsnet, stort fokus på at udvikle havnens arealer, også i international sammenhæng. 75 procent af det nyetablerede område er udlejet, og fx flytter den amerikanske virksomhed, MARS, ind foråret 2018 med 200 nye job.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Bo Uggerhøj, bestyrelsesformand, Frederikshavn Havn, +45 2016 5850

Mikkel Seedorff Sørensen, direktør, Frederikshavn Havn, +45 4062 6005
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.