Frederikshavn Kommune Frederikshavn fejrer 200 års jubilæum i hele 2018
Programmet, der markerer Frederikshavns 200 år som købstad, er fyldt med oplevelser for byens borgere og de tusinder af gæster, som besøger den nordjyske købstad det kommende år
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Når uret passerer midnat 31. december, sender Frederikshavn en 200 års jubilæumsraket i luften fyldt med oplevelser. De mange arrangementer, der markerer jubilæet hen over året, kulminerer i september måned og på selve fødselsdagen 25. september. Frederikshavn har sat storsejlet til en kæmpe jubilæumsfest. Frederikshavnerne og byens gæster inviteres blandt andet med ombord, når havnebassinet omkring byens velkendte Krudttårn og den gamle fiskerihavn fyldes med historiske skibe fra nær og fjern i weekenden fra den 21. - 23. september.

"Frederikshavn er en havneby. Havet og havnen er det, som frederikshavnerne er rundet af. Det er her, at de fleste af byens gæster kommer ind med færgerne. Derfor er havnen helt naturligt centrum, når byen fejrer sit 200 års jubilæum. Vi benytter den gode anledning til at sætte Frederikshavn på Danmarkskortet som en by, hvor vi får ting til at ske og viser vores gæster værtskab i verdensklasse", siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

I Turisthus Nord ser man også frem til det store jubilæumsår, og her vil man markedsføre de mange spændende oplevelser med henblik på at tiltrække flere turister fra ind- og udland. René Zeeberg, turistdirektør i Turisthus Nord, fortæller:

"Jubilæumsåret i Frederikshavn er et sandt festfyrværkeri med en bred vifte af unikke oplevelser, der ikke kun appellerer til kommunens borgere, men i særdeleshed også til turister. I Turisthus Nord vil vi derfor markedsføre de største events sammen med vores samarbejdspartnere, og vi har også valgt at stå for jubilæets hjemmeside. Den store bredde i jubilæumsprogrammet viser, hvor meget vi har at byde på i vores område, og de forskellige aktiviteter appellerer både til børnefamilier og voksne. Vi glæder os til at være en del af jubilæumsåret i Frederikshavn, og vi vil gøre vores til, at det bliver en stor succes."

Alle kan være med

Programmet for Frederikshavns 200 års jubilæum kan alle, der har lyst, energi og gode idéer, være med til at bidrage til. Man kan byde ind med sin frivillige hjælp til fx at servicere skibsbesætninger. Man kan deltage med kulturelle arrangementer på Kulturnatten 15. september. Eller noget helt tredje. Man skal blot melde sit arrangement ind til Lene Høegh, der koordinerer alle aktiviteter, som har med købstadsjubilæet at gøre. På hjemmesiden www.frederikshavn200aar.dk kan man se de alle arrangementer, der meldes ind.

Meld arrangementer ind til Lene Høegh, E-mail: lehs@frederikshavn.dk, Mobil: +45 2055 3342

For uddybende oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, Mobil: +45 2916 3039

René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord, Mobil: +45 5210 0296
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.