Frederiksberg vil ikke have Ungdomshuset
Ungdomshuset og voldelige demonstrationer har intet at gøre på Frederiksberg. Borgmesteren siger nej tak til at huse de unge.

Frederiksbergs konservative borgmester Mads Lebech ønsker ikke ungdomshuset til Frederiksberg. Finansminister Thor Pedersen oplyser ellers, at staten har en egnet og ledig ejendom på Bülowsvej 27, som fonden bag ungdomshuset kan købe.

»Det har vi ingen interesse i. Ungdomshusets nuværende naboer har jo ikke ligefrem sendt de varmeste anbefalinger med de unge mennesker, og vi er ikke interesserede i at huse en flok mennesker, der slår politifolk til lirekassemænd, hvis ikke de lige får deres vilje,« siger Mads Lebech, som har svært ved at tage forslaget seriøst.

»Thor Pedersen er normalt en fornuftig mand, og jeg opfatter oplysningen som et svar på et drillespørgsmål fra enhedslistens Line Barfoed. Men hvis det skulle nærme sig realiteter, vil vi naturligvis med det samme begynde at kigge på mulige blokeringer i form af lokalplaner og anden jura,« siger borgmesteren, der sidder med absolut konservativt flertal i kommunalbestyrelsen.