Frederiksberg Hospital standser lægers bijobberi
(Foto: )
Efter Nyhedsavisens afsløring af lægers bi-jobberi i arbejdstiden, skrider hospitalsledelsen på nu til forbud.

Frederiksberg Hospital i København har her til formiddag med øjeblikkelig virkning pålagt flere læger at stoppe med at bijobbe i arbejdstiden. Det oplyser hospitalsdirektør Stig Hvidtfeldt, der ellers flere gange i sidste uge pure afviste, at det skulle være nødvendigt.

- ?Det er korrekt, at det med afdelingsledelsen er aftalt, at lægerne med øjeblikkelig virkning ikke udfører privat arbejde i arbejdstiden. Samtidig er vi i gang med at vurdere, hvilke reguleringer det vil være hensigtsmæssigt at have fremover,? siger hospitalsdirektøren i en skriftlig udtalelse.

Især to læger på hospitalets afdeling for gigt- og muskelsmerter, klinikchef Jesper Sylvest og overlæge Finn Rolsted Hansen, har været under kritik, fordi de i deres arbejdstid undersøger og laver lægeerklæringer på patienter for firmaet Danamed A/S, som de selv ejer hver en halvdel af.

Jesper Sylvest har flere gange overfor Nyhedsavisen afvist, at det skulle udgøre et problem, da han fuldt ud ?passer sit arbejde.

Nyhedsavisen har i dag beskrevet, hvordan overlæge Finn Rolsted Hansen tidligere har fået en tjenstlig advarsel, da han som ansat på Amager Hospital forlod sin afdeling midt på dagen for at bijobbe på en privatklinik.

På en række andre hospitaler i landet er det ikke tilladt at bijobbe i arbejdstiden

faktaboks
via Listen To News