Frederik og Mary besøger Brasilien
Når kronprinsparret i september er på officielt besøg Brasilien, er der fokus på erhvervssamarbejde.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal under et officielt besøg i Brasilien fra 16. til 21. september stå i spidsen for et dansk erhvervs- og kulturfremstød i det sydamerikanske land, der har et indbyggertal på 205 millioner.

Rejse går til byerne São Paulo, Rio de Janeiro og Belo Horizonte, og kronprinsparrets program vil fokusere på udvikling af Danmarks samarbejdsmuligheder med Brasilien.

Mere end 50 virksomheder og organisationer forventes at være involveret i diverse eksportfremme-aktiviteter under Kronprinsparrets ophold i Brasilien.

I Rio de Janeiro deltager Kronprinsen blandt andet i verdens næststørste olie & gas messe - Rio Oil & Gas, mens Kronprinsen i alle tre byer vil besøge virksomheder, deltage i arrangementer for vandsektoren samt fremstød for Danmark som turistmål.

Men det hele kommer ikke kun til at handle om erhvervssamarbejde.

Kronprinsessen vil blandt andet besøge flere sociale projekter med særligt fokus på kvinders sundhed og rettigheder samt børn og unges muligheder i det brasilianske samfund.

I São Paulo vil Mary besøge et krisecenter for voldsramte kvinder og deltage i et møde om kvinders og udsatte gruppers rettigheder.

Kronprinsparrets program omfatter også åbningen af en Asger Jorn-udstilling i São Paulo og en udstilling med Arne Jacobsens kunstudsmykkede 7'er stole i Rio de Janeiro.

Brasiliansk økonomi har undergået en markant udvikling gennem de senere år og figurerer nu som verdens sjette største økonomi.

/ritzau/