Franske soldater måtte ikke skyde Bin Laden
En ny fransk dokumentarfilm hævder, at franske styrker to gange har haft Bin Laden på sigtekornet, men ikke fik lov til at trykke på aftrækkeren.

»Jeg har Bin Laden.«

Sådan lød det i 2004 fra en fransk snigskytte, da han pludselig kunne se Osama Bin Laden gennem sigtekornet. Men den franske soldat skød aldrig.

»I 2003 og 2004 havde vi Bin Laden på sigtekornet,« siger en fransk soldat i en ny dokumentarfilm, som hævder, at amerikanerne snølede med at godkende skuddet, som ville dræbe deres fjende nummer et.

Det skriver blandt andre Al-Jazeera og Reuters.

Selvom filmen ikke direkte postulerer det, så holder dokumentaren gang i den udbredte teori, at USA slet ikke var interesseret i at fange Bin Laden trods den store dusør, som er udlovet for ham. En sådan fangst ville ifølge teorierne have ødelagt planerne for krigen i Irak og støtten til krigen mod terror ville forsvinde.

De franske soldater, som optræder anonymt i programmet, siger, at de først skulle have tilladelse fra amerikanerne, før de måtte skyde Bin Laden. Men det tog flere timer, før de ordrer gik igennem.

»Der blev tøvet med ordren,« siger en soldat i dokumentarfilmen.

Den franske hær benægter, at noget af det er sket.

Dokumentarfilmen er lavet af de to franske journalister Emmanuel Razavi og Eric de Laverene og hedder »Osama Bin Laden: En forfejlet menneskejagt«. En fransk kabel TV-station regner med at sende den til marts.