Franske og engelske spillere gik på banen til Oasis-sang
De engelske og franske spillere samledes i midtercirklen, da der blev holdt et minuts stilhed for at mindres ofrene for angrebene i London og Manchester. Foto: Thomas Samson/AFP
Ofrene for angreb i London og Manchester blev æret ved tirsdagens fodboldlandskamp mellem Frankrig og England.

Oasis-sangen "Don't Look Back in Anger" rungede ud over Stade de France i Paris, da spillerne fra Frankrig og England tirsdag gik på banen til en venskabskamp.

Den følelsesladede optakt skete i respekt for ofrene for de nylige angreb i Manchester og London. Flere af de engelske tilskuere sang med på hittet, der blev udført af musikere og et kor fra det franske gendarmeri.

Samtidig blev Englands nationalflag vist på to storskærme, og gigantiske flag fra begge nationer blev rullet ud på banen.

Efter den ikoniske sang, der blev et globalt hit i 1995, bragede klapsalver fra de fyldte tribuner.

I London mistede otte mennesker livet 3. juni, da tre mænd i en varevogn pløjede fodgængere ned på London Bridge. Derefter angreb de tre mænd folk på det nærtliggende Borough Market med knive.

Den 22. maj udløste en selvmordsbomber en sprængladning i Manchester Arena, da tilskuere var ved at forlade stedet efter en koncert med Ariana Grande. 22 mennesker blev dræbt. Deriblandt en otteårig pige.

Til ære for de dræbte og sårede blev den normale rækkefølge på nationalsangene ved fodboldlandskampe byttet om, så "God Save the Queen" blev spillet efter den franske "La Marseillaise".

Flere af de franske tilskuere sang med på den engelske nationalmelodi.

Dermed gengældte de den gestus, som gik i hjertet på Frankrigs spillere ved en venskabskamp mellem de to lande i London i november 2015, da engelske tilskuere på Wembley sang med på "La Marseillaise".

Den kamp blev spillet fire dage efter en række dødelige angreb i Paris.

Efter nationalmelodierne samledes spillerne fra de to hold med armene om hinanden foran fotografer, hvorefter de gik ind i midtercirklen for et minuts stilhed i respekt for ofrene.

Den franske landstræner, Didier Deschamps, overrakte inden kampen sin engelske kollega, Gareth Southgate, en fransk landsholdstrøje.

- Jeg fortalte ham, at vi stod på deres side på grund af det, der skete derovre. De modtog os rigtig godt, da vi kom til Wembley efter angrebene i Paris, siger Deschamps.

Frankrig vandt tirsdagens venskabskamp 3-2, selv om holdet tidligt i anden halvleg fik en spiller udvist.

/ritzau/AP