Fransk stjerneøkonom nægter at modtage æresbevisning
Den franske regering med præsident François Hollande i spidsen skal ikke bestemme, hvem som fortjener hæder, mener den 43-årige økonom Thomas Piketty. Foto: Colourbox/free
Æreslegionen er Frankrigs højeste orden, men Thomas Piketty finder det forkert, at staten uddeler den slags.

Den franske økonom Thomas Piketty, som har været flittigt nævnt i danske medier den seneste tid, har torsdag afvist at modtage sit lands fornemste orden.

Avisen Le Figaro citerer den internationalt anerkendte økonom for at sige, at han ikke ønsker at blive nomineret til ordenen la Légion d'honneur, kaldet Æreslegionen.

- Jeg har netop fundet ud af, at jeg er blevet foreslået som modtager af Æreslegionen. Jeg vil ikke tage imod denne nominering, da jeg mener, at det ikke tilkommer staten at dømme, hvem der fortjener hæder, siger Piketty ifølge avisen.

Den 43-årige økonom, som er professor på to højere læreanstalter og forfatter til bestselleren "Kapitalen i det 21. århundrede," sender en opsang til den franske regering.

- De bør i stedet fokusere på at sætte gang i væksten i Frankrig og Europa, siger Piketty.

Franskmanden, som i december optrådte ved et forfattermøde i Den Sorte Diamant i København, har ofte kritiseret den siddende regerings politik.

"Kapitalen i det 21. århundrede" er kåret til sidste års bedste bog om økonomi af Financial Times.

/ritzau/