Fransk politi og fodboldfans i kamp: 16 sendt på hospitalet
36 personer er blevet anholdt i den franske by Lille efter uroligheder med engelske fans i forbindelse med EM.
Fransk politi patruljerer på en plads i det centrale Lille onsdag. I løbet af dagen stødte politi og engelske fodboldfans sammen. 16 er endt på hospitalet, mens 36 personer er anholdt.
Fransk politi patruljerer på en plads i det centrale Lille onsdag. I løbet af dagen stødte politi og engelske fodboldfans sammen. 16 er endt på hospitalet, mens 36 personer er anholdt. Foto: Darko Bandic/AP

16 mennesker er blevet bragt på hospitalet i den franske by Lille, efter at politi og fodboldfans fra England er stødt sammen onsdag.

Det oplyser det regionale politi ifølge Reuters.

Samtidig er adskillige personer blevet anholdt i forbindelse med urolighederne.

- Siden i morges (onsdag, red.) har sikkerhedsstyrker i alt anholdt 36 personer, lyder det i udtalelsen fra politiet.

Franske politistyrker valgte tidligere onsdag at tage tåregas i brug mod de engelske fodboldtilhængere for at komme uroligheder i det centrale Lille til livs.

De engelske fans er i Lille i forbindelse med Englands EM-kamp mod Wales torsdag. Kampene mellem politi og de flere hundrede fodboldfans brød ud tæt ved togstationen i Lille, og en bil blev smadret.

Kampklædt politi sendte tåregas afsted og anholdt en gruppe engelske fans.

Tirsdag kom 43 formodede russiske fodboldfans i fransk politis varetægt. Det skete i kølvandet på den ballade, der var i Marseille før og efter lørdagens opgør mellem Rusland og England.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddelte tidligere tirsdag, at Rusland ville blive sendt hjem fra slutrunden, hvis holdets fans lavede yderligere ballade under EM-slutrunden.

To engelske mænd, der også havde medvirket til ballade omkring fodboldkampen, blev mandag idømt henholdsvis to og tre måneders fængsel.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.