Fransk politi finder ni våben hos mand som påkørte politibil
Fransk politi har fundet ni våben hos den person, som mandag påkørte en politibil på Champs-Élysées. Foto: Social Media/Reuters
En 31-årig mand stod på liste over mulige ekstremister i Frankrig. Politiet har fundet våben i hans hjem.

Fransk politi har fundet et våbenlager hos den person, som mandag påkørte en politibil på Champs-Élysées, siger en unavngiven kilde tæt på efterforskningen.

Den 31-årige Adam Dzaziri har siden 2015 stået på franske myndigheders liste over personer, der menes at være radikaliseret.

Fire af Adam Dzaziris familiemedlemmer blev anholdt natten til tirsdag, oplyser anklagemyndigheden i Paris.

Der blev fundet ni våben i den 31-åriges hjem. Blandt disse var to pistoler og et kalasjnikovgevær.

Afsløringen sker, efter at premierminister Edouard Philippe har udtrykt skuffelse over, at Dzaziri kunne være i besiddelse af en våbentilladelse, når han stod på en overvågningsliste.

Dzaziri kørte mandag ind i en politibil midt i den franske hovedstad, Paris. Den 31-årige, som var bevæbnet, blev erklæret død efter det formodede angreb.

Bombeeksperter blev kaldt til stedet.

Politiet slæbte manden ud af den rygende Renault Mégane efter angrebet.

Mandag oplyste kilder i politiet, at føreren af bilen lå "på jorden, bevidstløs", og at han var alvorligt såret. Han blev senere erklæret død.

Kort efter episoden oplyste politiet, at hverken betjente eller forbipasserende var kommet til skade.

Et område ved Avenue des Champs-Élysées blev afspærret. Påkørslen skete tæt på det franske præsidentpalads.

Frankrig er i undtagelsestilstand, og fransk politi er i forhøjet beredskab. Det skyldes, at Frankrig i de seneste år har været ramt af flere store angreb, som militante islamister har taget skylden for.

I april blev en politimand skudt og dræbt af en bevæbnet mand, der erklærede troskab til Islamisk Stat. Drabet skete på netop Champs-Élysées få dage inden første runde af det franske præsidentvalg.

/ritzau/AFP