Fransk minister: EM skal spilles i maksimal sikkerhed
Trods sidste uges attentater skal næste sommers EM-slutrunde spilles i Frankrig. Med med skærpet sikkerhed.
Marcus Berg og Riza Durmisi i aktion i lørdagens playoffkamp. En af dem skal formentlig til EM i Frankrig næste år.
Marcus Berg og Riza Durmisi i aktion i lørdagens playoffkamp. En af dem skal formentlig til EM i Frankrig næste år. Foto: Janerik Henriksson/AP

Næste sommers EM-slutrunde i fodbold skal spilles i Frankrig.

Også på trods af fredagens omfattende attentater, som dræbte 129 personer i Paris. Attentater som også ramte Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland var i gang med en fodboldlandskamp.

Det skriver nyhedsbureauet AFP efter meldinger fra den franske sportsminister Patrick Kanner.

- EM vil blive afviklet under maksimale sikkerhedsforhold, som vil være styrket ovenpå de begivenheder, vi lige har gennemlevet, siger sportsministeren på et pressemøde.

- Det er overhovedet ikke på tale at aflyse denne populære begivenhed. Sport skal på ingen måde stoppes af terrorisme, fortsætter Patrick Kanner, som selv var på stadion, da bomberne eksploderede nær Stade de France.

- Vi har før vist, at vi er i stand til at gøre vores arenaer sikre, og vi vil tage alle konsekvenser af det her og hæve sikkerhedsbarren endnu mere, siger han videre.

Lodtrækningen til EM kommer også til at foregå helt efter planen med lodtrækning til grupperne i Palais des Congres i Paris den 12. december.

Tidligere tirsdag meldte den franske regering også ud, at fodboldkampene bliver genoptaget i Frankrig i den kommende weekend. I sidste weekend blev alle fodboldkampe i og nær Paris aflyst.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.