Fransk minister beder om afsked under mulig korruptionssag
- Præsidenten er fast besluttet på at genskabe tilliden til politikere i offentlige embeder. Han vil skabe reformer i Frankrig og genrejse Europa. Denne dagsorden står over alle personlige overvejelser, siger Frankrigs forsvarsminister, Sylvie Goulard, som træder tilbage. Foto: Britta Pedersen/AFP
Tidligere EU-parlamentariker Sylvie Goulard ønsker ikke at være forsvarsminister i kommende fransk regering.

Frankrigs forsvarsminister træder tilbage. Hun ønsker ikke genvalg på posten, når præsident Emmanuel Macron udpeger sin kommende regering, siger hun tirsdag.

Sylvie Goulard, som er tidligere europaparlamentariker, ønsker ikke være minister, mens hendes parti undersøges af franske anklagere.

- At være forsvarsminister er et krævende job. Vor ærede hær af mænd og kvinder, som tjener landet og sætter livet på spil, skal ikke blandes ind i en strid, som intet har med dem at gøre, siger Goulard.

Anklagemyndigheden i Frankrig har i forrige uge indledt en undersøgelse af partiet Modem. Det er sket på mistanke om muligt misbrug af offentlige midler.

Det undersøges, om der uretmæssigt er ubetalt penge for parlamentarisk arbejde.

Goulard fortæller, at hun risikerer at få egne forhold undersøgt i forbindelse med sagen, der drejer sig om arbejde i Europa-Parlamentet.

- Præsidenten er fast besluttet på at genskabe tilliden til politikere i offentlige embeder. Han vil skabe reformer i Frankrig og genrejse Europa. Denne dagsorden står over alle personlige overvejelser, siger Goulard.

Macron ventes onsdag at udpege ministre til Frankrigs næste regering. Det sker efter anden og sidste runge af valget til Nationalforsamlingen 18. juni.

Centrum-højre partiet Modem er i alliance med Macrons parti, La Republiqué en marche, i parlamentet. De to partier opnåede absolut flertal ved valget. Faktisk vandt Macrons parti flertal også uden stemmerne til Modem.

/ritzau/Reuters