Frankrig lovgiver mod facebook og twitter
Det er amerikaneren Mark Zuckerberg, der står bag facebook, der nu ikke må nævnes i franske medier. Foto: Lillian Cunningham / POLFOTO
Det er netop blevet ulovligt for franske medier at nævne de sociale sider facebook og twitter i sendetiden.

Det er nu blevet forbudt for medier i Frankrig at nævne de to meget populære sites facebook og twitter i sine udsendelser. Det skriver CNN News.

Den 27. maj valgte det franske parlament at udvide en lov, der blev vedtaget i1992. En lov der skulle forhindre skjult reklame i medierne. Og det betyder så, at medierne ikke må nævne facebook eller twitter medmindre, der er en historie, der specifikt handler om de sociale medier.

Christine Kelly fra fra, hvad der svarer til Radio og tv-nævnet i Danmark understreger, at man i Frankrig kan få sendeflade gratis, og derfor må der også være regler, der skal respekteres, til gengæld.

Franske kommentatorer spekulerer i, at det bunder i noget andet. Matthew Fraser, en socialnetværk ekspert og forfatter, mener at forbuddet kunen være et tegn på, at man i Frankrig ikke vil have de amerikanske medier styrer. OG b¨åde facebook og twitter er amerikanske.

"Havde det været franske sociale netværk, var der ikke kommet forbud. Men facebook og twitter symboliserer USA."

Kilde: CNN News