Frankrig hjælper Danmark til playoffseedning

Det danske fodboldlandshold er blandt de fire seedede hold, når der 17. oktober trækkes lod til de europæiske playoffkampe, hvor der er fire VM-billetter på spil.

Det står klart efter tirsdagens afslutning på gruppekampene. Det var Frankrig, der gav danskerne den sidste hjælpende hånd, da holdet vandt med 2-1 over upåagtede Hviderusland i Paris.

Dermed vinder Frankrig gruppen og kvalificerer sig til VM, mens Sverige slutter som nummer to, selv om holdet tabte 0-2 i Holland.

Havde Frankrig sat point til og Sverige vundet, ville Frankrig være blevet toer, og det havde gjort Danmark til et af de fire useedede hold.

Som seedet kan Danmark trække Irland, Nordirland, Grækenland eller Sverige. Playoffkampene spilles i november.

Frankrig havde i starten af kampen ikke helt let ved at nedbryde hviderusserne. Der skulle gå næsten en halv time, før Antoine Griezmann gjorde det til 1-0, da han udnyttede en frispilning.

Fem minutter senere fordoblede Olivier Giroud føringen efter en hviderussisk opspilsfejl. Inden pausen nåede de undertippede gæster dog at reducere ved Anton Saroka.

Stillingen kunne sågar være blevet udlignet i anden halvleg, men Hviderusland brændte en kæmpe chance tæt under mål.

Frankrig havde også sine muligheder, men holdet formåede ikke for alvor at sætte trumf på.

Det skyldes formentlig de meldinger, holdet havde fået fra Holland. Her var hjemmeholdet i fuld kontrol mod Sverige, og inden pausen havde Arjen Robben scoret to gange.

Det første mål var på straffespark, som blev tildelt, efter Manchester Uniteds Victor Lindelöf noget klodset havde sparket bolden op på sin egen hånd.

Arjen Robben trillede arrogant straffesparket ind bag FCK-målmand Robin Olsen i det svenske bur.

Der var noget mere svung over hans 2-0-mål, da han fem minutter inden pausen kanonerede bolden i nettet fra kanten af feltet.

Havde Holland vundet med 7-0, ville holdet have taget andenpladsen fra Sverige, men det urealistiske scenarie var aldrig tæt på at blive til virkelighed.

/ritzau/