Frank Jensen støtter stilladsarbejdere: Nu skal ledelsen lytte!
- Jeg forventer, at ledelsen i HOFOR lytter til stilladsarbejdernes kritik, lød det fra overborgmester Frank Jensen (S) efter et møde med de aktionerende arbejdere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpic
Københavns overborgmester beder nu HOFORs direktion om at lytte til stilladsarbejdernes kritik. Vi vil ikke have social dumping her i byen, siger Frank Jensen (S).

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) kommer nu med klar opbakning til de stilladsarbejdere, der har blokeret Amagerværket i to dage i protest mod social dumping.

Stilladsarbejderne frygter dødsulykker, fordi mange af de østeuropæiske arbejdere på byggepladsen på Amagerværket ikke har den nødvendige uddannelse. Amagerværket drives af det kommunale forsyningsselskab HOFOR.

Opsang til ledelsen

Stilladsarbejderne besøgte i eftermiddag Københavns Rådhus, hvor det lykkedes dem, at få overborgmesteren i tale. Og det var ikke forgæves:

- Jeg forventer, at HOFORs ledelse lytter til stilladsarbejdernes kritik og bekymringer, og jeg ved, at der lige nu er en dialog mellem parterne. Vi accepterer ikke social dumping i København, skriver Frank Jensen til Avisen.dk.

- Det er afgørende for mig, at der er ordentlige forhold og arbejdes efter reglerne på kommunale byggepladser. Vi har meget høje standarder i vores kommune, og de omfatter selvfølgelig også de selskaber, som vi ejer. Vi forventer, at vores selskaber går aktivt ind i kampen mod social dumping, lyder det fra Københavns overborgmester.

100 kroner for lidt i timen

Stilladsarbejderne håber mødet med Frank Jensen kan føre til en løsning af problemerne på Amagerværket.

- Det var et meget positivt møde. Frank gjorde det helt klart, at kommunen ikke vil finde sig i, at udenlandsk arbejdskraft udnyttes til at undergrave sikkerhed og løn, siger John Jakobsen, formand for Stillandsarbejdernes Brancheklub.

HOFORs presseafdeling oplyser, at man allerede har stillet krav om danske løn- og arbejdsvilkår til det firma, der har hovedentreprisen på det nye byggeri på Amagerværket. Krav der også omfatter underleverandører.

Læs også: Vrede stilladsarbejdere: I sætter folks liv på spil 

Men i følge stilladsarbejderne får østarbejderne knap 100 kroner mindre i timen end de danske kollegaer og de mangler den nødvendige uddannelse.

- Det kan godt være, at HOFOR har papirarbejdet i orden, men de har ikke taget konsekvensen og smidt det tjekkiske firma på porten eller sikret at lønningerne er på plads, siger John Jakobsen.