Fotofusk? Svensk konge i farligt nøgenbillede
Hvis kong Carl Gustaf XVI efterhånden er træt af at havne på forsiden af de svenske sladderblade, bør han ikke læse dagens aviser. Foto: Polfoto, AP, Joachim Nuwall
Sveriges konge optræder på et fotografi, hvor en gruppe næsten nøgne kvinder hygger sig på en seng. Men der er måske tale om manipulation.

Sveriges kong Carl Gustaf XVI er igen-igen havnet på forsiden af de svenske sladderblade.

Denne gang har Expressen offentliggjort et billede, hvor Carl Gustaf sidder i baggrunden, mens næsten nøgen kvinder slænger sig på en sofa.

Kongen er tidligere blevet anklaget for at gå på stripklub, og i den forbindelse skulle der angiveligt findes nogle fotografier, som kongens venner - igen angiveligt - skulle have forsøgt at købe af den svensk/serbiske mafia.

Expressen skriver i dag, at de har fået fat i billederne gennem gangsteren og natklubejeren Mille Markovic, og avisen har trykt et af dem i dagens avis. Men fotoet er manipuleret, siger tre af verdens førende billedanalyse-firmaer, som Expressen selv har kontaktet.

"Der er en stor chance for, at billedet af blevet sat sammen af flere forskellige billeder," skriver Audio Video Forensics i en rapport, mens firmaet LGC Forensics er lidt skrappere i dommen.

"Billedet er manipuleret. Nogen steder er indholdet skjult, mens det er ændret andre steder. Jeg mener, at manden i baggrunden af 'klistret' elektronisk ind i billedet, siger Andrew Philip Laws fra LGC Forensics til Expressen.

Se billedet her: Expressen