Forventet pendlerkaos i lufthavnen er udeblevet
Selv om hverdagen er startet for svenske pendlere, skaber det ikke kø ved id-kontrollen i Københavns Lufthavn.

Pendlerkaosset ved id-kontrollen i Københavns Lufthavn er indtil videre udeblevet.

DSB forventede ellers, at der vil blive ekstra travlt mandag eftermiddag, hvor mange svenske pendlere har første arbejdsdag efter at have fejret jul og nytår samt den svenske helligdag helligtrekonger, der lå i sidste uge.

- Det forløber lige nu glat, siger Tony Bispeskov, som er informationschef ved DSB, til Ritzau.

Alle passagerer mod Sverige skal stå af ved Københavns Lufthavn, hvor de skal gennem en sluse og have tjekket deres id-papirer. DSB har hyret det private vagtværn Securitas til at stå for id-kontrollen.

Securitas har åbnet alle 34 sluser mellem klokken 16.00 og 18.00, som er de timer, der forventes mest travlhed.

- Securitas har for kort tid siden justeret antallet af sluser, så der er endnu flere åbne, end der var tidligere, siger Tony Bispeskov.

- 34 sluser er det maksimale. Det er også det, der gør, at flere tusinde kan komme igennem i timen. Det er det, vi vurderer, der skal til, siger han.

Ifølge stikprøver fra DSB er det i myldretiden muligt at skifte tog i Københavns Lufthavn og komme igennem id-kontrollen på cirka tre minutter.

Det betyder ifølge informationschefen, at der er "god tid" til at skifte til næste tog mod Sverige, som kører ni minutter efter.

Skulle kontrollen alligevel ende med at føre til store forsinkelser, har DSB indsat et reservetog, der står standby med lokofører og togpersonale på Københavns Hovedbanegård for at kunne hjælpe trafikken med at glide hurtigere.

/ritzau/