Forurettet smykkemager kørte røvere ned
To mænd på knallert kørt ned efter smykkerøveri i Herlev. Ejer og kunde forfulgte de bevæbnede røvere i bil

Selvtægt mod lovovertrædere er tilsyneladende ved at gribe om sig i hovedstadsområdet. Blot en dag efter at en rasende urmager skød og sårede to røvere i indre København, blev to kriminelle kolleger onsdag nedlagt af en handlekraftig smykkemager i Herlev.

Undervejs på flugtfartøjet - en knallert, blev to bevæbnede mænd kørt ned kort efter at have begået røveri mod et smykkeværksted på Marienlundsvej i Herlev. Bag rattet i bilen sad en kunde og på passagersædet den forurettede ejer af smykkeværkstedet.

Ejeren befandt sig ved firetiden onsdag eftermiddag i smykkeværkstedet med en kunde, da det bankede på døren. Indehaveren blev mødt af to mænd bevæbnet med en ni millimeter pistol. Røverne forlangte smykker til en endnu ikke opgjort værdi udleveret. Med byttet i en sporttaske flygtede de to mænd på knallert.

Indehaveren og kunden sprang resolut ind i kundens bil og kørte efter knallerten. Ifølge vagthavende ved Gladsaxe politi forsøgt de at afskære knallerten vejen, med det resultat, at smykkerøverne måtte bide i asfalten.

Ignorerede skarpladt pistol

De to uheldige forbrydere er begge særdeles velkendt af politiet, forklarer vagthavende. Der er tale om en 42-årig mand, der nu er indlagt med åbent benbrud efter den bratte opbremsning, og en 21-årig mand, der slap med en gang skrammer, som han nu plejer i fængslet.

Om de to selvtægtsmænd har været inspireret af tirsdagens skuddrama i Kompagnistræde vides ikke. Politiet behandler indtil videre sagen som et uforsætlig uheld, da de forurettede i bilen forsøgte af afskære røvernes flugt.

»De blev åbenbart rasende over det, der var foregået. De har sandsynligvis ikke vidst, at der faktisk var en skarp patron i kammeret,« konstaterer vagthavende.

Både kunden og ejeren af smykkeværkstedet er dog blevet oplyst om deres rettigheder og vil blive afhørt i løbet af torsdag. De to kvæstede gerningsmænd er sigtet for røveri af særlig farlig karakter og fremstilles i grundlovsforhør samme dag.