Forurening får en million indiske børn til at glippe skole
Den indiske hovedstad, New Delhi, kæmper med den værste forurening i næsten to årtier.
Forureningen i New Delhi er den værste i knap 20 år.
Forureningen i New Delhi er den værste i knap 20 år. Foto: Cathal Mcnaughton/Reuters

Frisk luft er en mangelvare i Indiens hovedstad, New Delhi, der kæmper med den værste forurening i 17 år.

På grund af den giftige smog og det farligt høje niveau for partikler i luften er en million skolebørn blevet tvunget til at blive hjemme, da skolerne er blevet lukket. Det skriver Reuters.

Nogle virksomheder har også opfordret deres ansatte til at blive hjemme, så de ikke bevæger sig ud i forureningen.

Billeder fra millionbyen viser samtidig lange køer af mennesker, der forsøger at få fat i en ansigtsmaske.

- Vi kalder det (situationen, red.) en forureningsepidemi. Vores råd til folk er at blive hjemme, og hvis det er muligt at arbejde hjemmefra, siger K.K. Aggarwal, der er præsident for forbundet Indian Medical Association, til Reuters.

Forurening ligger for anden uge i træk på et niveau, der er mange gange højere end det, der anses for at være ufarlig.

Den massive smog og dyne af forurening over byen har fået adskillige mennesker til at rapportere om besvær med at trække vejret, hosten og stærkt irriterede øjne.

Den lokale regering arbejder derfor på at finde en løsning på at få forureningen bragt ned. Det kan komme til at betyde skærpede regler for brug af biler.

- Det er blevet risikabelt at blive i New Delhi på grund af forureningen, siger Manan Mahato, der kører rickshaw i byen, til nyhedsbureauet AFP.

- Jeg sender mine børn hjem til min landsby, for jeg er bekymret for deres helbred. Hvis det fortsætter sådan her, tror jeg ikke, at man kan bo i byen i fremtiden, siger han med et lommetørklæde for munden, fordi han ikke har råd til en maske.

Regeringen i Delhi har som konsekvens af forureningen besluttet at lukke skolerne i tre dage, mens det er blevet forbudt for bygningsarbejdere at arbejde i fem dage fra mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.