Fortidens nederlag har gjort Halep stærkere og smartere
Simona Halep føler sig stærkere end nogensinde inden lørdagens French Open-finale. Foto: Christophe Simon/AFP
En af lørdagens finalister i French Open vinder en grand slam-turnering for første gang i tenniskarrieren.

Simona Halep kan slå to fluer med et smæk med tennisketsjeren i lørdagens finale i French Open.

Den 25-årige rumæner kan vinde sin første grand slam-turnering i karrieren, og hun kan blive ny verdensetter i stedet for tyske Angelique Kerber.

I finalen møder tredjeseedede Halep den useedede lettiske overraskelse Jelena Ostapenko, som slog Caroline Wozniacki ud af turneringen.

- Det er en stor udfordring og en stor chance. Jeg tror, jeg har spillet til det. Jeg har mentaliteten til at vinde, men det bliver svært, siger Halep ifølge Reuters.

Inden French Open vandt Halep grusturneringen i Madrid og nåede finalen i Rom, hvor en ankelskade stoppede hende.

I 2014 nåede Halep også finalen i French Open, men dengang vandt russeren Maria Sharapova i tre sæt.

- Jeg har lært mange ting gennem årene - ikke kun efter den finale. Også i semifinaler i Wimbledon, lyder det fra Halep, som også husker en lærerig kamp i US Open mod Flavia Pennetta.

- Mit spil er blevet stærkere, og det er anderledes. Jeg tænker mere over spillet, og jeg spiller efter min egen mening smartere.

- Jeg er blevet meget bedre og stærkere, og har en bedre attitude. Jeg mener, jeg er blevet en anderledes og stærkere spiller end i 2014, siger Halep.

Om selve mødet og taktikken mod Ostapenko i finalen er Halep lidt mere usikker.

- Jeg har aldrig mødt hende før. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af hende. Hun er meget yngre end mig og har intet at tabe, lyder det fra Halep.

Ostapenko, som blev 20 år torsdag, går ind til finalen som undertippet og er den første lette til at nå en grand slam-finale.

- Da jeg ankom, havde jeg ikke forventet, at jeg ville nå frem til finalen.

- Første kamp var svær, men jeg vandt, og det gav mig selvtillid. Og så begyndte jeg at spille bedre og bedre og få endnu mere selvtillid. Og det går ret godt for mig, siger Ostapenko.

/ritzau/