Forsvaret nægter pengerod
Der er både råd til soldaterstøvler og missioner, og der er styr på økonomien i Forsvaret, mener de selv. Rigsrevisionen er dog lodret uenig. Foto: colourbox
Vi har styr på økonomien, mener Forsvaret, selvom Rigsrevisionen har langet gevaldigt ud efter dem for økonomisk roderi.

Forsvaret har helt tjek på deres økonomi - mener de selv.

Rigsrevisionen har ellers i dag langet ud efter den økonomiske styring i foretagendet, men det rører ikke Forsvarskommandoen. Det skriver politiken.dk.

"Vi har overordnet godt styr på Forsvarets økonomi. Rigsrevisionen anerkender da også, at Forsvaret har haft en korrekt og sikker bevillingsstyring," siger chef for økonomistaben i Forsvarskommandoen Poul Taankvist.

Han er enig i, at Forsvarets økonomi er en "udfordring", men overordnet er der intet galt.

En stor del af Rigsrevisionens kritik går på, at den økonomiske styring er så uklar, at det kan være svært for politikerne at planlægge og prioritere aktiviteterne i Forsvaret. Taankvist anerkender da også, at der er andet til en god økonomisk styring end sorte tal på bundlinjen.

Ligeledes kan han se problemet i, at politikerne kan have svært ved at prioritere Forsvarets opgaver, hvis de ikke kan oplyse, hvad opgaverne koster.

"Det er selvfølgelig en meget væsentlig del af økonomistyring. Vi kan også redegøre for udgifterne på en lang række områder. Derfor er der ikke rod i økonomien, men det er ikke godt nok lige nu, og det anerkender vi fuldt ud," siger Taankvist til politiken.dk

Men overordnet mener økonomichefen, at der er tjek på tingene.

"Det går faktisk udmærket med vores økonomi. Vi har bundlinjen og en stram økonomisk styring, så vi har overordnet set ret godt styr på det."

Kilde: Politiken.dk