Forsvaret ændrer regler for arbejdsskader
Arkiv. Skader erhvervet under udsendelse skal ligestilles. Lige nu får en udsendt soldat ikke rehabiliteringsstøtte for en diskusprolaps. Foto: Dennis Vang Knudsen og Heri Hammer Niclasen
Flere typer skader, som soldater pådrager sig på missioner, skal kunne udløse støtte fra forsvarets rehabiliteringstilbud.

Varige psykiske mén eller en diskusprolaps erhvervet under en mission i Afghanistan.

Det er eksempler på skader, som i fremtiden kan give en krigsveteran adgang til Forsvarets rehabiliteringstilbud.

Det fremgår af et skriftlig svar fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Folketinget, skriver DR.

- Forsvaret har blandt andet på baggrund af drøftelser i forligskredsen revurderet sin praksis for den rehabiliteringsstøtte, som tilbydes til soldater, som kommer til skade under udsendelse til internationale operationer, skriver ministeren.

Han henviser til, at Forsvaret derfor lige nu ser på reglerne:

- Forsvaret er i færd med at udarbejde nye bestemmelser, således at alle missionsskader (..), der anerkendes af Arbejdsskadestyrelsen, efter en konkret og individuel vurdering fremover vil kunne omfattes af forsvarets rehabiliteringstilbud.

I foråret uddelte forsvarsministeren for første gang Forsvarets Medalje for Sårede i Tjeneste til soldater, der er blevet psykisk såret i krig.

De nye arbejdsskaderegler kommer nu også til at gælde soldater med psykiske mén, hvilket ifølge forsvarsministeren er en stor sejr, da disse soldater også oplever store problemer i livet efter en udsendelse.