Forsvaret åbner mulighed for Ungdomshuset
Fonden Jagtvej 69 har tidligere tilbudt Faderhuset 13 millioner kroner for Ungdomshuset. For et tilsvarende beløb kunne man snildt købe en af Forsvarets tomme bygninger.

Læs også:
Ingen har plads til Ungdomshuset
Ingen penge i fonden

Skrevet af Mikkel Milsgaard
mimi@avisen.dk

Bedst som amter, kommuner og boligselskaber er tilbageholdende med at byde ind med alternative steder, hvor Ungdomshusets brugere kan flytte ind, viser der sig måske en mulighed alligevel.

Lidt uventet kommer den fra forsvarets side. Rundt omkring i landet hober der sig nemlig en masse ejendomme op, som forsvaret på grund af effektivisering og omorganisering ikke længere benytter.

Gammel Havariskole

For eksempel er Nyhedsavisen nabo på Margretheholmen i København en gabende tom bygning, der tidligere har fungeret som Forsvarets Konstabelskole og Søværnets Havariskole.

Derfor var det måske en mulighed, at Ungdomshusets brugere kunne lave en »Christiania del II«, eller at de i givet fald kunne bruge nogle af fondens millioner på at investere i en af forsvarets bygninger i stedet for.

Torsten Cumberland Jacobsen, der er chef for Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, afviser ikke, at det kunne være en mulighed, at de unge kunne købe en af forsvarets bygninger, og han bekræfter, at der sagtens kunne være bygninger til salg i København og omegn, som svarer til de unges økonomiske muligheder.

»Vi har alt fra kaserner til 300 millioner kroner til mindre bygninger til 500.000 kroner,« siger han.

Seriøse bud efter jul

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste er netop gået på juleferie, men efter nytår vil Torsten Cumberland Jacobsen reelt set have mulighed for at præsentere en liste med seriøse bud på et nyt Ungdomshus.

En del af forsvarets bygninger bliver solgt gennem Freja Ejendomme A/S, hvis formål er at udvikle og sælge ejendomme, staten ikke længere finder anvendelse for, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør Allan Andersen i forbindelse med denne artikel.