Forsvarer: Anklager fumler med skattesag
Bandeenheds anklagemyndighed kritiseres for ikke at have et endelig anklageskrift klar i stor skattesag.

Anklagemyndigheden i politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, er under skarp kritik, efter at den fik udsat en større sag om momssvindel for 26 millioner kroner i Retten i Glostrup fredag formiddag.

Sagen mod ni tiltalte, hvor halvdelen har relation til rockermiljøet, skulle være begyndt klokken ni.

Men ved retsmødets start begærede anklagemyndigheden sagen udsat, fordi anklageskriftet ikke var klar.

- Det er det fjerde anklageskrift, de skal i gang med at udarbejde, siger advokat Kåre Pihlmann, der er forsvarer for en af de tiltalte.

- Det er et helt ekstraordinært forløb, jeg aldrig har oplevet tidligere i de 13 år, jeg har været i branchen, siger han til Ritzau.

Kåre Pihlmann påpeger, at det er højst usædvanligt, at man er oppe på mere end bare ét anklageskrift.

Bandeenhedens anklagere beskæftiger sig mest med sager om vold, drab og narko. Advokaten undrer sig over, at man ikke har bedt om hjælp fra en enhed, der er mere vant til at køre økonomiske straffesager.

- Man sidder tilbage med det spørgsmål, om anklagemyndigheden i politiets bandeenhed er den rigtige myndighed til at køre økonomiske straffesager, siger Kåre Pihlmann.

Han understreger, at den lange sagsbehandlingstid kan have den konsekvens, at beviserne svækkes, og folk glemmer, hvad der reelt er sket.

Senioranklager Katrine Krejbjerg i Task Force Øst vil ikke kommentere på, hvad der er årsag til, at sagen trækker ud, men hun erkender, at det har været et beklageligt forløb.

- Vi beklager, at det trækker ud, og at der skal laves et fjerde anklageskrift. Men vi er til gengæld godt tilfredse med, at vi får belyst sagen yderligere, så retten kan træffe afgørelse på det bedste grundlag.

- Desuden er det ikke unormalt, at økonomiske straffesager tager længere tid, siger hun.

Sagen forventes tidligst at gå i gang igen til foråret i 2013.

/ritzau/