Forstander for bosted er smidt på porten
Forstander for et bosted for udviklingshæmmede i Ringsted er bortvist efter afdækning af kritisable forhold.

Forstanderen for et bosted for udviklingshæmmede i Ringsted er sendt på ufrivillig ferie. En undersøgelse, som den kommunale tilsynsmyndighed Revas har lavet, viser, at der er alvorlige problemer på bostedet, som hedder Inge Marie.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

- Vi blev gjort opmærksom på nogle forhold på Inge Marie, som bekymrede os.

- Vi satte derfor Revas på sagen, og deres undersøgelse faldt ikke heldigt ud. Der er alvorlige problemer på stedet, siger konstitueret social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune Lars Bøjesen.

Bostedet er ikke et af Ringsted Kommunes tilbud, men kommunen har myndighedsansvar.

Hos Fonden Mariehjemmene, som står bag bostedet, har man også været i kontakt med Revas, og bedømt ud fra bestyrelsens reaktion er det forstanderens ledelsesstil, som problemerne er funderet i.

- Hvis der er dokumentation for den undersøgelse, som Revas har fortalt os om, så er det meget alvorligt og foruroligende for at sige det pænt, siger bestyrelsesformand i Fonden Mariehjemmene Jesper Maarbjerg.

- Undersøgelsen viser en måde at drive institution på, som vi ikke kan acceptere eller vil lægge navn til. Forstanderen er derfor fritaget fra tjeneste med henblik på en senere afskedigelse, siger han.

Dagbladet Ringsted erfarer desuden, at forstanderen er blevet politianmeldt af en borger for opfordring til vold mod udviklingshæmmede, forsøg på frihedsberøvelse af beboere samt mobning af beboere.

/ritzau/