Forsøg på at stoppe muddervulkan driller
De indonesisk myndigheder måtte i weekenden udsætte arbejdet med at sætte en betonprop i muddervulkanen Sidoarjo, da udstyret svigtede.

De indonesiske myndigheder iværksatte fredag en opfindsom plan, der skal standse vulkanen Sidoarjos mudderudbrud ved at proppe den med 1.500 kæmpe betonkugler. Da de første fire betonkugler, der hver vejer 250 kilo, var smidt ned i vulkankrateret, knækkede kablet på kranen, og arbejdet måtte indstilles. Det skriver al-Jazeera søndag.

Søndag blev kablet udskiftet, og det ventes, at planen, der aldrig er blevet udført før, genoptages mandag.

Alt imens de indonesiske myndigheder kæmper med materielle vanskeligheder, forsøger kritikerne at stoppe projektet, da de frygter konsekvenserne af at stoppe den mudderspydende vulkan.

Gennem de sidste ni måneder har Sidoarjo spyttet omkring 200 millioner liter mudder op hver dag og drevet omkring 11.000 mennesker på flygt. Det er uvist, hvad der forårsager udbruddet, men lokale naturorganisationer peger på de udboringer, et gasfirma foretog i september 2006. Selvom firmaet, PT Lapindo Brantas, benægter at have vækket muddervulkanen, har det udbetalt 420 millioner dollar i erstatning til de mange familier, som har mistet deres hjem.

via Listen To News