Forskere: Drop udflytning af statsjob
"Det vil være en 100 procent politisk beslutning og ikke udtryk for rationelle analyser. Men der er ingen tvivl om, at dygtige politikere vil kunne fremme interesser på deres hjemegn," siger Roger Buch om udflytning af statslige institutioner til provinsen. Foto: Lars Bech/Femern.info
Det kan ikke lade sig gøre at fremskynde udflytningen af statslige job til provinsen, siger professor i statskundskab.

Det kan kun gå for langsomt med at flytte statslige institutioner fra hovedstaden.

Det mener både lokalt orienterede folketingspolitikere og -kandidater, skriver jp.dk.

Regionsrådsmedlem og folketingskandidat Anders Primdahl Vistisen (DF) foreslår for eksempel at flytte Trafikstyrelsen til Aarhus.

Men det kan ikke lade sig gøre at fremskynde processen. Det fastslår professor i statskundskab Poul Erik Mouritzen fra Syddansk Universitet.

"Det er stort set umuligt. Det vil møde megen modstand, og fastholder man det, vil man sandsynligvis miste en del specialiseret arbejdskraft, så driften i lang tid efter en udflytning vil være truet," siger han til jp.dk.

En udflytning af statsinstitutioner er ikke særlig hensigtsmæssig, mener kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole.

"Det vil være en 100 procent politisk beslutning og ikke udtryk for rationelle analyser. Men der er ingen tvivl om, at dygtige politikere vil kunne fremme interesser på deres hjemegn, hvis nogle på Christiansborg ser velvilligt på dem," siger Roger Buch til jp.dk.

Kilde: jp.dk