Forsikringsselskab afviser regn-ramte

Alm. Brand vil ikke længere tilbyde alle danskere at kunne tegne forsikring. Det sker i kølvandet på det store skybrud i starten af juli.
Skybruddet forårsagede store skader i starten af juli. Det får nu forsikringsselskab til at udvælge sine kunder med omhu.
Skybruddet forårsagede store skader i starten af juli. Det får nu forsikringsselskab til at udvælge sine kunder med omhu. Foto: POLFOTO, Jens Dresling

Forsikringsselskab afviser nu at forsikre huse, der er særligt i risiko for skybrud.

Det er Alm. Brand, der ikke længere vil forsikre udvalgte områder med ejendomme, der ligger i dale, hvor kloakerne er gamle.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Der er områder, vi ikke har lyst til at tegne forsikringer mere," siger Pia Holm Steffensen, privatdirektør i Alm. Brand til avisen.

Dermed er det ikke længere op til den enkelte, hvor hun vil tegne sin husforsikring.

Forsikringsselskabet vil ikke fortælle, præcis hvilke områder, der er tale om, men blot at de "både ligger i Jylland og på Sjælland".

Beboere nær Usserød Å ved Kokkedal og Hørsholm er allerede afskåret fra at tegne nye forsikringer i selskabet.

Udmeldingen kommer i kølvandet det store skybrud i starten af juli.

Det overrakser ikke Dansk Ejendomsmæglerforening, der i kølvandet på de store regnskyl har forudset, at forsikringsbranchen vil være mere varsom.

"Forsikringsvilkårerne ændrer sig jo forventeligt efter skybruddet. At et enkelt selskab nu går ind og tager teten er ikke overraskende, nogen skal jo begynde," siger formand for Dansk Ejendomsmæglerforning Steen Winther-Petersen til Newspaq.

Steen Winther-Petersen mener ikke, at de ændrede forsikringsvilkår vil betyde det store for boligmarkedet så længe, der kun er et eller få selskaber, som ændrer forsikringsvilkårerne.

"De fri markedskræfter gør jo, at man så kan vælge et andet selskab. Men hvis alle forsikringsselskaber på et tidspunkt viger tilbage for at forsikre, så vil det naturligvis have en indvirkning på markedet," siger formanden.

Forbrugerrådet mener, at selskabet har en "moralsk forpligtelse" til at tilbyde alle en husforsikring, siger afdelingschef Vagn Jelsøe til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.