Forsigtig Bodholt er taget til VM uden forventninger
Stine Bodholt skal testes i de kommende dage for at se, om knæet er stærkt nok til, at hun kan træde ind i VM.

For to uger siden kaldte landstræner Klavs Bruun Jørgensen det "helt udelukket", at Stine Bodholt kunne blive klar til håndbold-VM.

Alligevel var stregspilleren fra Viborg med i spillerbussen, der onsdag aften ankom til den tyske by Bad Zwischenahn, hvor det danske landshold har hovedkvarter i den indledende VM-runde.

Til Bodholts egen store overraskelse er det skrøbelige venstre knæ så meget i bedring, at hun kan genoptage håndboldtræningen i de kommende dage.

Men hun er fortsat meget forsigtig med at sætte næsen op efter spilletid i turneringen.

- Det ville selvfølgelig være en drøm, men jeg skal være 100 procent klar. Jeg har også en klub derhjemme, jeg skal tænke på, og jeg tager ikke nogen chancer, siger Stine Bodholt.

Onsdagens træning handlede mest om at ryste den lange bustur ud af kroppen, og først ved de kommende dages håndboldtræning kommer kroppen for alvor til eksamen.

- Hvis knæet reagerer på træningen, må jeg bare sige, at jeg gav det chancen og prøvede. Jeg vil ikke gøre noget, der kan gøre min skade værre, siger Stine Bodholt.

Hun har ikke lavet meget andet end lidt løbetræning i de seneste par uger, men landstræner Klavs Bruun Jørgensen ville ikke lade muligheden for at få nøglespilleren med til VM glide sig af hænde.

- Det er en spiller, der betyder meget for mig, og jeg har fra starten sagt, at jeg vil strække mig langt for at få Stine med.

- Hun har været en fast bestanddel af holdet og har været en forrygende makker til Line Haugsted i midterforsvaret og er et godt supplement i angrebet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Direkte adspurgt, om han kan forestille sig, at Bodholt kan være med allerede i første kampweekend, lyder landstræneren dog ikke videre optimistisk.

- Det er ikke noget, der ligger i mine tanker, siger han.

Danmark åbner VM lørdag aften med en kamp mod Montenegro i Oldenburg.

/ritzau/