Formand: Ledige kvinder mangler selvtillid
Kvinder der har været ledige længe mister selvtilliden i forhold til arbejdsmarkedet, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforeningen. Foto: Colourbox
Tal fra Danmarks statistik viser, at kvinder netop ønsker at arbejde, men at de mangler selvtillid, siger socialrådgiverforening.

Ifølge tal fra Danmarks statistik, ønsker hver tredje ledige kvinde ledighed på kontanthjælp frem for et job. For mændene er tallet 5,8 procent.

Men formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, mener, at man skal passe på med at konkludere for meget ud fra tallene.

"Vi snakker om kvinder, der er arbejdsmarkedsparate. Det er ikke, fordi de har sagt 'nej tak, jeg er ikke interesseret i et job'. Jeg er ret sikker på, at tallene dækker over, at vi har en meget stor gruppe af kvinder, der har været arbejdsløse længe, og derfor har mistet deres selvtillid i forhold til arbejdsmarkedet," siger hun til Newspaq.

Tallene afspejler derudover, at der ikke er nok job, der kan tilbydes til de ledige, mener Bettina Post.

"Nu er der jo ikke ret mange job, der kan tilbydes til de ledige. Derfor tror jeg, at undersøgelsen er udtryk for meget ærligt svar fra nogle, der har gået arbejdsløse længe, og derfor ikke tror, at de kan klare at tage et job i morgen," siger hun.

Bettina Post er ikke overrasket over, at tallene for mændene ser helt anderledes ud. Her er det kun 5,8 procent, der svarer, at de ikke føler sig klar til et job.

"Mænd har meget større selvtillid og selvværd i forhold til arbejdsmarkedet. Det er kvinder, der går og tænker 'jamen, jeg kan heller ikke noget. Der er mænd nok mere robuste," siger hun.