Formand forlader gidselrederi i utide
Rederiets formand siden 2008, modedirektør Sysser Zerlang Philipson har forladt posten.

Midt i en vanskelig tid, hvor rederiet Shipcraft A/S kæmper for at få sine seks søfolk fri af et langvarigt fangenskab hos somaliske pirater, er rederiets bestyrelsesformand Sysser Zerlang Philipson trådt tilbage.

Ifølge nyhedsportalen Shipping Watch fremgår formandsskiftet af en meddelelse til CVR-registret onsdag, selv om det har været en realitet siden mandag.

Ny formand er rederiets hovedejer, den svenske multimillionær John Arne Larsson. John Arne Larsson var selv direktør i rederiet fra slutningen af 1980'erne og frem til 2001. Siden har han - med korte afbrydelser - været medlem af bestyrelsen.

Sysser Zerlang Philipson har siden 2008 været formand for Shipcrafts bestyrelse og blev senest genvelagt i slutningen af maj i 2012. Hun er desuden kendt som direktør i det eksklusive modetøjsfirma Noir.

Den 12. januar 2011 blev et af rederiets fragtskibe, Leopard, angrebet af somaliske pirater i Det Arabiske Hav. Piraterne fik ikke skibet med, men kidnappede den seks mand store besætning, to danskere og fire filippinere.

Besætningen er fortsat gidsler hos somaliske pirater. Shipcraft meddelte i sidste uge, at rederiet fortsat arbejder tæt sammen med myndighederne samt rederiets rådgivere og forhandlere om at få frigivet besætningen.

Rederiet Shipcraft A/S ejes 100 procent af moderselskabet Shipcraft Cyprus på Cypern. I regnskabet for 2011 udtrykker rederiets bestyrelse "væsentlig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften" på grund af de økonomiske konsekvenser ved bortførelsen.

Regnskabet for 2011 viste et underskud på lidt under to tusinde euro.

/ritzau/