Formand forlader Finansiel Stabilitet
Henning Kruse Petersen stopper som bestyrelsesformand for statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Bestyrelsesformanden for statens skraldespandsselskab for nødlidende banker Finansiel Stabilitet - Henning Kruse Petersen - trækker sig fra posten.

Det oplyser erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne takke for den meget store indsats, Henning Kruse Petersen har udført som formand for bestyrelsen i Finansiel Stabilitet, hvor han siden november 2008 har løftet en vigtig og tung opgave gennem den finansielle krise, siger ministeren.

Henning Kruse Petersen har været formand for Finansiel Stabilitet, siden selskabets blev stiftet tilbage i 2008.

Han skriver i en pressemeddelelse i forbindelse med fratrædelsen:

- Jeg har haft posten som formand for Finansiel Stabilitet i snart fire år. Det har været en spændende, men også en ganske krævende post. Det vil jeg ikke lægge skjul på.

- Selskabet har i sin levetid håndteret mange udfordringer, og hen over sommeren har vi gennemført en større organisationsændring, der giver selskabet de bedste muligheder for at fortsætte sine aktiviteter.

- Derfor har jeg vurderet, at tidspunktet er det rette, hvor jeg overlader posten til min efterfølger.

Og efterfølgeren bliver den nuværende næstformand i bestyrelsen for Finansiel Stabilitet Jakob Brogaard, mens bestyrelsesmedlem Bent Naur bliver ny næstformand.

Henning Kruse Petersen er tidligere blevet kritiseret for igennem sit private selskab at have haft økonomiske interesser i et såkaldt hybrid-selskab, hvor blandt andre det pressede pengeinstitut Vestjysk Bank er investor.

Han afviste dengang selv, at der skulle være tale om en interessekonflikt.