Forlad regeringen, K ? nu

Dansk Folkepartis fyring af familie- og forbrugerminister Lars Barfoed er dråben, der bør få De Konservative til at forlade regeringen. Og det kan ikke gå hurtigt nok.
Et farvel til de konservative ministerposter er den eneste logiske konsekvens af Bendt Bendtsens og Lars Barfoeds meget hårde udmeldinger i forbindelse med fyringen, og det er et exit, som rummer to væsentlige fordele for De Konservative.
Onsdag aften kaldte den slagne forbrugerminister Dansk Folkeparti for både »hyklerisk« og »populistisk«. Hans partiformand bakkede ham op og kaldte fyringen for »et angreb på den borgerlige regering«. Torsdag fortsatte Lars Barfoed kritikken af støttepartiet ? det kan kun betyde, at de vrede ord er et udtryk for mere end blot øjeblikkets frustration. I det konservative bagland, hvor de anstændige borgerlige? er i flertal, har utilfredsheden med Dansk Folkeparti da også fyldt mere og mere i den seneste tid.
Et konservativt exit vil for det første give partiet en langt skarpere profil. Den slags giver stemmer. For det andet vil det bane vejen for enten en VKR-regering eller en ABC-regering. Disse to bogstavkombinationer er i dag meget fremmede for vælgerne, men et frit Konservativt Folkeparti vil vænne dem til tanken. VKR eller ABC vil give meget mere konservativ politik, end VKO gør i dag.
Og politik er da vigtigere end ministerposter, ikke?