Forening vil lave netværk for overvægtige
Overvægtige skal tilknyttes netværk. Foto: Colourbox
Der skal strukturerede gruppedannelser til, hvis overvægtige skal tabe sig. Nu vil Adipositasforeningen oprette hjælpende netværk.

Slik, sodavand og fastfood lokker overvægte, og drager dem mod de farlige kalorier, som gør det umuligt at tabe sig.

Omkring 600.000 borgere over 15 år vejer så meget, at de lider af fedme, og de skal nu kunne søge hjælp og støtte i netværk, ligesom folk med alkoholproblemer finder hjælp i fællesskabet Anonyme Alkoholikere.

"Det er oplagt at adipositasforeningen skal lave netværk for mennesker, som gerne vil lave livsstilsomlægninger og slanke sig," siger formand for Adipositasforeningen Birgitte Hansen til Newspaq.

Rundt omkring i Danmark eksisterer netværk, men da de er spontane, findes de kun i en kortere periode.

Det er et problem, og derfor vil foreningen nu lave mere solide foretagender, som de overvægtige kan stole på.

"Det, der er vigtigt for mennesker, som vil fastholde vægttab, er, at de har støtte og opbakning, og den bedste opbakning får man fra ligesindede. Når den overvægtige kommer i en krisesituation, kan man kontakte sit netværk for hjælp," forklarer Birgitte Hansen.

Foreningen vil blandt andet lave et kursustilbud på Adipositascenteret Limfjorden i Struer, hvor de overvægtige også efterfølgende kan finde støtte.

Ideen vækker stor tilfredshed hos formanden for Dansk Selskab for Adipositasforskning.

"Jeg synes, det er et godt forslag, og jeg tror, man vil få bedre succes med det, end med så meget andet. Det er utrolig vigtigt, at man har denne gruppesupport, når man forsøger at tabe sig og holde vægten ned," siger Anne Raben, der er professor på Institut for Human Ernæring.

Hun påpeger, at blandt andre Vægtvogterne har haft stor succes med netværksdannelser i forbindelse med vægttab.