Forening skaffer OL-deltageres familie logi
Familier til danske OL-deltagere kan være sikre på at få tag over hovedet og sengeplads under sommerens lege.

Der er pres på hoteller og andre overnatningsmuligheder, når OL skydes i gang i London sidst i juli.

Men de danske OL-deltagere kan umiddelbart ånde lettet op, når det kommer til at få deres familiemedlemmer til byen.

Foreningen Danes Worldwide, der er specialiseret i udlandsdanskeres forhold, og som er i kontakt med over 20.000 danskere ude i den store verden, har nemlig skaffet 525 sengepladser til OL-deltagernes familier til en fordelagtig pris.

- Vi har et bredt netværk i London, og da vi sidste år hørte om de danske forberedelser til Olympiaden og om problemstillingen omkring indkvartering af de danske atleters pårørende, så vi en mulighed for at hjælpe.

- Nogle atleter bliver udtaget kun få uger før OL, derfor vil det være særdeles vanskeligt at skaffe et hotelværelse. Vi forstår, hvor meget det betyder for atleterne at have deres pårørende med, fortæller Kaj Worsøe Jensen, Danes Worldwide repræsentant i London.

Det kan flere atleter skrive under på.

- Familiens støtte betyder utroligt meget for mig både i dagligdagen og under OL. Vi aktive er meget glade for initiativet, der gør, at vores familie og venner kan få mulighed for at støtte os under OL på økonomisk fordelagtige vilkår, siger roeren Eskild Ebbesen.

Han skal til London og forsvare tre gange guld og en bronze under hans femte OL.

Og at have familien på sidelinjen giver ikke bare ro og støtte, men også et ekstra kick, når der skal præsteres. Det fortæller svømmeren Rikke Møller Pedersen, der er OL-debutant.

- Mine forældre vil være på plads i svømmehallen, når jeg får min OL-debut i London. Det giver mig et ekstra kick, når jeg kan se dem vinke med Dannebrog. Det er dejligt, siger hun.

Danes Worldwides initiativ er taget i samarbejde med Sport One Danmark.

/ritzau/