Forening raser mod Elbæk: Det er en rød klud for os
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Alternativets roste, selvlysende valgplakat fra kommunalvalget indeholder pvc. Det er bare ikke i orden, siger vennerne i Danmarks Naturfredningsforening.

Det er kommunikationsfolkene i Alternativets skyld, at det grønne parti ikke var modent nok til, at afvise en valggimmick, som indeholdt giftig pvc.

Det siger partiets miljøordfører, Christian Poll, til Ekstra Bladet, efter avisen har afsløret, at en ellers rost valgplakat i forbindelse med kommunalvalget i november indeholder den giftige plasttype pvc.

- Jeg havde helst set, at vi ikke lavede det, men når det var i så små mængder, så gik jeg med til det, siger Christian Poll til Ekstra Bladet.

Måske 110 plakater, måske ikke

Der blev lavet 110 plakater med det selvlysende budskab HÅB. Det er meningen, at plakaterne skal genbruges, men Alternativet oplyser til Ekstra Bladet, at det ikke ved, hvor mange plakater, som er blevet væk i forbindelse med valgkampen.

Verbale tæv: Det er dumt

Partiet får nu verbale tæsk af både Christiansborg-kolleger og miljøfolk.

- Man skal bare ikke bruge pvc. Det virker som en rød klud på os, siger Jens Peter Mortensen, ph.d. i miljøregulering i Danmarks Naturfredningsforening.

- Der findes masser af andre alternativer i plast, så det er dumt at bruge det værste af dem, siger Jens Peter Mortensen, mens den altid verbalt skarpe Karsten Hønge, politisk ordfører i SF, siger:

- Den hellige, lysende glorie, som de har haft hængende over hovedet, er faldet ned over øjnene. De har tabt deres eget mål af syne, siger SF'eren, og håber at det nu er slut med Alternativets "belærende pegefinger" og "evige præk".

Alternativet oplyser til Ekstra Bladet, at der er 0,5-1,5 procent pvc i de 110 plakater. Hvis pvc havner i en affaldsforbrænding, er der risiko for dannelse af dioxiner, der hører til blandt de 12 værste miljøgifte i verden.

Uffe Elbæks budskab

"Vi lever i en mørk tid. Vi passer ikke ordentligt på vores klode", sådan lyder Uffe Elbæks stemme i en valgvideo, som blev offentliggjort 30. oktober på Youtube. I videoen er den selvlysende valgplakat omdrejningspunktet. Se videoen her