Forbudt Breivik-forsvarstale lagt på YouTube
Det er en privatperson, der henvendte sig til myndighederne om, at en video med Breiviks sidste forsvarstale ligger ude på nettet med lyd og billede. Foto: Colourbox
Massemorderen Anders Behring Breiviks forsvarstale fra retten i Oslo er lagt på YouTube.

Den tale, som Anders Behring Breivik holdt som forsvarstale ved retssagen mod ham i Oslo i Norge, er nu lagt på internetsiden YouTube.

Det fortæller den norske radio P4.

Videre hedder det, at advokaten Mette Yvonne Larsen har bedt Oslo's tingsret om at gribe ind.

- Jeg fik en henvendelse fra en privatperson i morges om, at en video med Breiviks sidste forsvarstale ligger ude på nettet med lyd og billede, siger Mette Yvonne Larsen til nyhedsbureauet NTB.

Hun siger, at hun har taget kontakt til dommer Wenche Elizabeth Arntzen og bedt hende om at undersøge, hvorvidt det er strafbart.

- Det er jo et brud på foto- og sendeforbuddet, siger Mette Yvonne Larsen.

Informationschef Irene Ramm ved tingsretten i den norske hovedstad siger, at der kan være tale om et lovbrud. Retten vil nu vurdere, hvad der skal ske.

Det videoklip, der er lagt på YouTube, kommer oprindeligt fra en konto, der tilhører politikeren Torstein Viddal fra Fremskrittspartiet.

Det blev imidlertid fjernet, men det menes alligevel at være blevet spredt via en tysk bruger.

Det var Breivik, der den 22. juli 2011 begik massakren i Oslo og på øen Utøya. Otte blev dræbt af en bombe i Oslo, 69 mennesker blev skudt på øen.

Der ventes dom i sagen den 24. august.

via Listen To News