Forbrugerombudsmand: Pas på dørsælgere
Der er ingen sikkerhed, hvis man køber varer fra dørsælgere, advarer Forbrugerombudsmanden.

Kommer der en sælger og ringer på din dør, skal du være varsom med at købe noget - selvom det frister med friske fisk eller flotte tæpper.

Sådan lyder opfordringen fra Forbrugerombudsmanden, der for nylig har politianmeldt en fiskehandler for ulovligt at gå fra dør til dør og sælge fisk.

- Dørsalg er forbudt på steder, hvor der ikke er offentlig adgang. Sælgeren må kun kontakte dig i dit hjem, hvis du udtrykkeligt har bedt om det, forklarer fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden, Eva Sjøgren, til forbrug.dk.

Men i det danske sommerland er der alligevel sælgere, der jagter profit ved folks hoveddøre. Støder du på en af dem, bør du takke nej til tilbuddet - hvor godt det end er, lyder rådet fra Forbrugerombudsmanden.

- Banker en sælger på din dør, er det bedst, at du afviser tilbuddet. Du kender ikke sælgeren, og han eller hun kan måske være svær at komme i kontakt med, hvis der er noget galt med varen, siger Eva Sjøgren.

Og den danske fiskehandler, der blev politianmeldt, er langt fra den eneste ulovlige dørsælger. Hos Forbrugerklagenævnet og Forbruger Europa har man tidligere set klager over ulovligt dørsalg af alt fra støvsugere til malerier og tæpper.

Ender du alligevel med at købe noget af en dørsælger og fortryder, skal du bruge en kvittering og sælgerens navn og adresse, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at få dine penge retur.

Hvis sælger nægter at give dig pengene tilbage, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at du klager til Forbrugerklagenævnet, hvis det drejer sig om en dansk sælger og til Forbruger Europa, hvis sælgeren er udenlandsk.

/ritzau/