Forarget pizzeria-ejer: Folk på kontanthjælp tilbyder sort arbejdskraft
Pizzaria Konstantinopel søger ærlige medarbejdere Foto: Google Maps
Ejeren af et pizzeria i Vejle kæmper med at finde ansatte, som ikke vil have deres løn udbetalt sort. Lokalpolitiker er chokeret.

Det er ikke til at finde et ærligt pizzabud i Vejle, hvis man spørger ejer af pizzarestauranten Konstantinopel, Jeton Merxha. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den lokale indehaver har i længere tid søgt ansatte til at gøre rent og bringe pizzaer ud, men det er vanskeligt at finde medarbejdere.

- Folk vil ikke arbejde. Jeg vil gerne ansætte folk, men det vil de ikke. De vil gerne i praktik, og få dage efter spørger de, hvor meget jeg betaler i hånden. Det betyder, at de gerne vil have sorte penge. Lige så snart jeg siger nej, så smutter de, eller så smider jeg dem ud, siger Jeton Merxha til mediet.

- Der var for eksempel en, som jeg tilbød et arbejde, men det ville han ikke have. Han ville gerne i praktik, og det kom han så. Efter få dage spørger han, om han kan få penge sort udover sin kontanthjælp. Jeg kan ikke forstå det. Jeg afviser dem hver gang, siger Jeton Merxha. 

Han har efter sigende ikke tal på, hvor mange han har måtte afvise. Han forklarer også, at han giver løn efter de gældende overenskomster i restaurationsbranchen.

Vil til bunds i sagen

Jeton Merxha er selv kommet til Danmark som flygtning fra Kosovo Albanien, og han vil gerne give andre med samme baggrund en chance.

Derfor har han henvendt sig til Jobcenter Vejle, for at få ledige sendt i virksomhedspraktik.

Der går dog ikke mange dage fra, at de arbejdsløse har første dag, til at de beder om at få betaling ‘i hånden’.  

Restaurantejeren er rystet og har gjort jobcenteret opmærksom på de lediges indstilling.

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune, Anja Daugaard (LA) er oprørt. Hun vil nu se nærmere på sagen.

- Jeg er faktisk lidt chokeret over at høre det her. Det er noget, som jeg meget gerne vil se nærmere på, og jeg vil også meget gerne besøge Jeton Merxha, siger politikeren til Vejle Amts Folkeblad.