Forældrene skal på banen
Problemerne i Gellerup er på dagsordenen, når Louise Gade sammen med institutioner og skoler kalder til stort forældremøde på søndag.

Et stort forældremøde i Nordgårdshallen på søndag skal følge op på de mange initiativer, der den seneste tid er blevet sat i værk for at stoppe uroen i Gellerup. Det er Børn- og ungerådmand Louise Gade (V), der har taget initiativ til mødet, og skoler og institutioner i Gellerup bakker op. Rani Hørlyck, der er skoleleder på Nordgårdsskolen, håber, at mødet kan hjælpe skolerne med at få flere af forældrene i tale.
»Forældrene er nødt til at høre, hvordan vi oplever det, og vi har elever, som er bekymrede og bange på grund af det, der sker. De har brug for at tale om det, og det gør vi også gerne, men mor og far skal også. Det er forældrenes ansvar, og vi skal ikke være bange for at stille krav til dem,« siger Rani Hørlyck.

Skabe tillid

Mødet skulle også gerne være med til at skabe mere åbenhed hos forældrene.
»Jeg tror, der er mange, der er utrygge og bekymrede. men ikke ved, hvad de skal gøre. De skal vide, at der ikke er noget forkert i at kontakte skolen. Vi vil opfordre folk til at komme, når de oplever noget mistænkeligt, så vi kan en snak. Det er også et spørgsmål om, at få skabt tillid til det system, der er herude. Vi er her for at hjælpe,« siger Rani Hørlyck, som ser frem til at høre forældrenes syn på de seneste ugers uro i Gellerup.
Derfor bliver en vigtig del af mødet også åben mikrofon , hvor forældrene kan få lov at komme til orde og give deres bud på, hvordan udviklingen vendes. Rådmand Louise Gade har store forhåbninger til mødet.
»Det er meget vigtigt at få fat i forældrene, og det er derfor, vi kører det som et traditionelt forældremøde. Vi skal have forældrene til at være mere opmærksomme på, hvad deres børn laver, og dermed kan vi forhåbentlig bryde den kæde, hvor de helt unge lige så stille kommer i dårligt selskab, Hvis det lykkes, er vi kommet utroligt langt,« siger Louise Gade.