Forældre skylder millioner for børnepasning

I landets to største byer skylder betaler mange forældre ikke deres børns plads i dag- og fritidsinstitutioner til tiden.
Mange forældre i København og Aarhus er bagud med betalingerne for deres børns pasning.
Mange forældre i København og Aarhus er bagud med betalingerne for deres børns pasning. Foto: Scanpix

Det er bestemt ikke alle aarhusianere og københavnere, der betaler for deres børns plads i dag- og fritidsinstitutioner i tide.

Ifølge tal, som metroxpress har fået aktindsigt i, skylder 2.140 borgere sammenlagt 26 millioner kroner til Københavns Kommune på området. Tallet er steget hele fire millioner på to måneder, og det ser kun ud til at blive højere.

I Aarhus skylder 1.656 borgere sammenlagt 28,4 millioner kroner til Aarhus Kommune på området. Tallet er steget med 4,8 millioner siden august sidste år, og det ser ud til at blive højere.

"Tidligere har man modregnet i børneydelserne for at opkræve pengene, men det gør man ikke længere, efter Skats opkrævningssystem er gået i stå. Det gav ellers fire-fem millioner kroner hver tredje måned," siger Irene Christensen Orth, der er kontorchef i Betaling & Kontrol i Københavns Kommune, til metroxpress.

Skat lukkede ned for deres automatiske opkrævningssystem i september sidste år, og kommunerne kan ikke gøre andet end se på, da det er Skats opgave at inddrive gælden.

Skatteordfører for Enhedslisten, Pelle Dragsted, mener, at man skal tage den stigende gæld mere alvorlig, end man hidtil har gjort, og derfor bør 'antallet af medarbejdere i Skat øges markant', så gælden kan blive indkrævet, inden borgerne kommer til at skylde alt for mange penge.

"Det her er endnu et eksempel på det kaos, som lige nu råder i Skat, og som har stor konsekvens for kommuner og for borgere, der står tilbage med gæld," siger han til metroxpress.

I en skriftlig kommentar fra Skat fortæller inddrivelsesdirektør Jørgen Rasmussen, at deres manglende inddrivelse skyldes lukningen af EFI, og 'restanceinddrivelsen sker derfor for tiden kun i meget begrænset omfang'.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.