Forældre sigtet for dødelig vold mod baby
En 21-årig mor og hendes 29-årige kærester står anklaget for at have tævet deres søn til døde. Foto: POLFOTO, Arkiv, Jens Panduro
15 måneder gammel baby var udsat for omfattende vold, der var årsagen til at han døde i går indre blødninger og kraniebrud.

Den 15 måneder gamle baby, der blev fundet død i går i Sønderjylland, døde af grov vold. Det fremgår af obduktionsrapporten og den sigtelse, der nu er rejst mod hans forældre. Her fremgår det, at den 15 måneder gamle baby fik slag i hovedet og på hele kroppen.

Kæresteparret, der står anklaget for deres søns død, er netop nu under grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Et grundlovsforhør, der bliver holdt for lukkede døre. Inden dommeren lukkede dørene, nåede offentligheden dog at høre obduktionsrapporten, beretter både B.T. og Ekstra Bladet.

Anklageren har valgt ikke at sigte kæresteparret for drab, men for vold med døden til følge og vold af særlig grov og farlig karakter. Paragraffer, der har en strafferamme på op til ti års fængsel.

Moren, en 21-årig kvinde, ankom en halv time for sent til grundlovsforhøret, der måtte udsættes. Hun så dog modsat sin 29-årige kæreste påvirket ud af situationen, mens faderen i følge B.T. ikke fortrak en mine.

Ifølge obduktionsrapporten havde babyen væskeophobning i hjernen, indre blødninger og kraniebrud.

Kilder: B.T. og EB