Forældre sagsøger skole for mobning
Et forældrepar vil have skolepengene for deres søn tilbage, fordi han blev mobbet.

Emil på 10 år har gennem flere år været udsat for mobning på sin skole, og derfor har hans forældre søgt om fri proces til at sagsøge skolen for vildledende markedsføring med henblik at få skolepengene retur. Det er i givet fald første gang, at en dansk skole bliver sagsøgt for mobning.

Det skriver Politiken tirsdag.

Forældrene havde valgt privatskolen Taastrup Realskole netop fordi skolen havde en formuleret antimobbepolitik, men alligevel opdagede forældrene, at deres søn gennem længere tid var blevet udsat for grov mobning. Blandt andet da han en dag kom hjem fra skole fyldt med af gule og blå mærker på kroppen.

»Vi føler, at vi har meldt vores søn ind under falske forudsætninger. Omtalen af deres mobbepolitik har ingen hold i virkeligheden, derfor mener vi, at det er grov og vildledende markedsføring,« siger faderen, John Bodholdt Nielsen til avisen.

Lederen af Taastrup Realskole Michael Dam-Jensen er uenig i forældrenes syn på sagen.

»Vi får betroet børn i vores varetægt og underviser dem efter bedste evne og drager stor omsorg for dem, men det er ikke noget køb og salg-forhold, og der er heller ingen garanti for at det lykkes,« siger skolelederen til avisen.

Emil går i dag på den lokale kommuneskole og fungerer socialt og fagligt bedre, forklarer forældrene.